Sounds Cafe – Små ljudverk

Den 6-8. December kommer institutet att presentera ett projekt Sounds Cafe av ett finskt konstnär, Jaap Klevering. Från de ovanliga ljudlandskapet som Sounds Cafe erbjuder, kan besökarna välja en unik ljudverk från baren Mares y Meret som ligger inne i institutet.

Du kan välja en ljudcocktail från menun som tilltalar till dig och denna cocktail kommer att serveras i en kaffekopp. Ljudcocktails består av både lokala och exotiska ljudingredienser så att det finns en passande variant för varje smak, oavsett kultur.

Jaap Kleverings projekt Sounds Cafe föddes ur behovet av att skapa ett trevligt ljudlandskap av hög konstnärligt kvalitet. Fika kan tolkas som ett ögonblick av andetag och på sin fikastund i Sounds Cafe kan man även reflektera över förhållandet mellan ljud och välmående. Enligt Klevering är glädjande ljud ofta relaterade till naturen: flödet av vatten, fågelsång, mjuk vind, eller bladhumma.

Jaap Klevering kommer att få hjälp av Samu Heiskanen och tillsammans kommer de att servera ljudcocktails under en helg på Finlandsinstitutet i Madrid.

Sounds Cafe
6.12.-8.12.2019
6.12.2019 kl 16 – 20
7.12.2019 kl 16 – 20
8.12.2019 kl 12 – 16

Finlandsinstitutet i Madrid
Bar Mares Meret
Mercado de San Anton