Skimra – Tvådimensionella tekniker i ett nytt ljus

Multikonstnärlig utställning Skimra är Institutets sista utställning för året. Utställningen leker med verk i interaktivt utrymme. Tredimensionella fotografiska verk av Susanna Autio och målningar av Rose-Mari Torpo betonar betraktarens roll i utställningen, som presenterar traditionella tvådimensionella tekniker i ett nytt ljus. Färgerna, rörelserna och reflektionerna av verken förändras när betraktaren rör sig och tittar på konstverken från olika håll vilket skapar en överraskande och interaktiv rumslig enhet.

Finlandsinstitutet i Madrid kommer också att presentera verk av Inma Hererra, en grafisk konstnär som studerade i Helsingfors, och Gonzalo Iglesias, en argentinsk videokonstnär/dokumentär som bor i Barcelona. Verk av dessa två konstnärer kompletterar utställningens visuella mångfald.

Autios fotografiska verk återanvänder analoga fotonegativ och leker med fotoutskrifter. En bild ’’riven’’ från sitt ursprung omvandlas till en helt oigenkännlig och ny enhet genom att omordna dessa rivna remsorna. Autio leker med slumpmässighet av teknikerna och med förmågan att omvandla en klassisk bild till någonting abstrakt.

Torpos processbaserad målningstil styrs visuellt och tematiskt genom färger, material, plats och experimentering. Målningarna i serien har gjorts på nät och textil med sprayfärger, bläck och akrylfärger. Torpo hämtar sin inspiration från förhållanden mellan föremål, dialogen mellan material och färger, samt betraktarens roll som och hur betraktaren upplever konsten i ett visst utrymme.

Både Autio och Torpo ger plats för experimentering i sinatekniker, vilket möjliggör en multikonstnärlig slutresultat. Denna utställning ingiver besökarna att betrakta konst på ett nytt sätt.

Utställningen Skimra kommer att visas i Finlandsinstitutet i Madrid fram till 10.1.2010. Denna utställning har för verkligrats med stöd av VISEK.

Skimra
14.11-10.1.2020
Vernissage: 14.11.2019 kl 19.00-20:30
Finlandsinstitutet i Madrid
Mercado de San Antón
Augusto Figueroa 24, våning 2 lokal 16
28004 Madrid
Video

Meny