Sophia jansson

Sophia Jansson: Muumit, Tove Jansson ja lukemisen tärkeys

Sophia Jansson kertoo Madridin kirjamessuilla lauantaina 28. toukokuuta klo 12.30 Muumeista, Tove Janssonista ja lukemisen tärkeydestä lapsuudessa.

Sophia Jansson on kirjailija ja taiteilija Tove Janssonin (1914–2001) veljentytär. Tove Jansson tunnetaan maailmalla erityisesti Muumi-perheen seikkailuista.

Sophia Janssonin puheenvuoro on yleisölle ainutlaatuinen tilaisuus kuulla muumeista ja tämän vertaistaan vailla olevan perheen luojasta Tove Janssonista. Lisäksi keskustelussa painottuu lukemisen tärkeys lapsuudessa.

Sofian Janssonin kanssa keskustelee psykoterapeutti ja kouluttaja Beatriz Cazurro, joka on erikoistunut kiintymissuhteisiin ja traumoihin. Hän kertoo tarinoiden ja kertomuksien hyödyistä lasten tunnetaitojen kehityksessä, turvallisen kiintymissuhteen luomisessa ja mielenterveyden ongelmien ehkäisyssä. Beatriz Cazurro on luonut hyväntekeväisyyskampanjat “en sus zapatos” (heidän kengissään) ja “childrentoo” (#myöslapset).

Tapahtuma on ilmainen ja sen järjestää Suomen Madridin-instituutti yhteistyössä Euroopan komission Espanjan-lähetystön kanssa. Ensimmäisenä paikalle saapuvat kuulijat saavat lahjaksi Muumi-kassin.

Muumit, Tove Jansson ja lukemisen tärkeys
Sophia Jansson ja Beatriz Cazurro
28. toukokuuta klo 12.30
Kirjamessut, Eurooppa-paviljonki (Pabellón Europa)
Retiron puisto (Madrid)
Järjestäjänä Suomen Madridin-instituutti yhteistyössä Euroopan komission Espanjan-edustuston kanssa