Personas sentadas en clase imagen borrosa

Ungdomar, konst och sysselsättning, finska upplevelser i Pública 16

EUNIC 2014 fines 2”Det finns en plats för var och en av oss.” Såhär låter mottot av Tenho, ett finskt program som ger ungdomar en möjlighet av att finna sin plats i samhället genom workshopen av konstnärliga discipliner som cirkus, teater eller kortfilmer. Lokal konst organisationer arbetar i nära samarbete med arbetskraftsservicen för att ungdomarna inte är ensamma och kan hitta eller upprätta arbete.

På torsdag den 28 januari kommer Sofia-Charlotta Kakko, projektledare av Tenho att presentera det här unga och framgångsrika projektet i forumet Pública 16. Inbjuden av Finlandsinstitutet i Madrid kommer hon att Kakko delta programnummer Un café con och den 29 januari håller en bredare presentation av Tenho projektet.

Projektet utfördes ifjol och det pågår tre år. Hittills har projektet hjälpt 550 unga att hitta sin riktning genom konstens gång.  Tenho styrs av och Barn- och Ungdomsstiftelsen och finansiering kommer från Europeiska socialfonden. Finansiering kommer också från de deltagande kommunerna.

Meny