Personas sentadas en clase imagen borrosa

Nuoret, taide ja työ: Tenho

EUNIC 2014 fines 2”Jokaiselle on oma paikkansa.” Tämä on Tenho-hankkeen motto. Tenho on suomalainen projekti, joka antaa nuorille mahdollisuuden löytää oman paikkansa yhteiskunnassa ja kehittää elämäntaitojaan taiteellisten työpajojen kautta. Sirkuksen, teatterin ja elokuvan työpajoja järjestetään nuorille kuudella eri paikkakunnalla Suomessa. Taideorganisaatiot työskentelevät tiiviissä yhteistyössä työvoimapalveluiden kanssa, jotta nuoret eivät ole yksin ja voivat löytää tai luoda työtä.

Projektipäällikkö Sofia-Charlotta Kakko saapuu Madridiin Suomen Madridin-instituutin kutsumana esittelemään tätä nuorta ja menestyksekästä projektia Pública 16 -foorumiin. Torstaina 28. tammikuuta kello 16.30 Kakko osallistuu ohjelmanumeroon Un café con, ja perjantaina 29. tammikuuta hän pitää laajemman esittelyn Tenho-hankkeesta.

Tenho alkoi vuonna 2015 ja kestää kolme vuotta. Jo tähän mennessä hanke on auttanut 550 nuorta löytämään tiensä taiteen avulla. Tenho on Suomen Lasten ja nuorten säätiön johtama, ja sen rahoitus tulee Euroopan sosiaalirahastosta. Lisäksi mukana olevat paikkakunnat osallistuvat hankkeen tukemiseen.

Valikko