Mumintrollen intar biblioteket

muumipeliI Finlandsinstitutets bibliotek hittar du flera olika sagoböcker med Mumintrollens äventyr. Nu kan vi även ståta med flera brädspel med Mumintema, en pusselbok med lilla My samt en bok i fickformat med historien om trollkarlens hatt.

Muminspelet går ut på att deltagarna ska hitta nyckeln till muminfamiljens syltkällare och två vackra stenar eller en snäcka och föra hem dem till Muminhuset så fort som möjligt. Nyckeln försvann när Muminmamman visade runt ett par släktingar i dalen och sedan upptäcker ett hål i sin väska där allt innehåll runnit ut. Spelbrädan är en karta över Mumindalen. Från 4 år och uppåt, för 2–6 spelare.

Vi har dessutom ett nytt minnesspel med färgglada Muminteckningar där det gäller att hitta par bland alla korten. Från 4 år och uppåt.

Pusselboken med Lilla My handlar om hennes äventyr i Mumindalen. Under en varm sommardag ger hon sig ut på en snorkeltur och kollar på fiskarna i havet. En annan dag drar en storm fram över Mumindalen och Lilla My hittar då Muminpappans grammofon på vinden och ordnar ett dansparty. Till varje berättelse om Lilla Mys äventyr hör även ett roligt pussel.

Trollkarlens hatt är en bok i fickformat baserad på samma berättelse av Tove Jansson. Våren har kommit och med den Snusmumriken. Tillsammans med Sniff och Mumin ger han sig ut på en bergsvandring. Vännerna hittar en lustig hatt och flera märkliga ting börjar strax hända strax därefter. Låt äventyret börja!

Välkommen till biblioteket för att lära känna mumintrollen samt upptäck våra nya sällskapsspel för hela familjen.