Muumit valloittavat Instituutin kirjaston

Uutuudet

muumipeliMuumit ovat tulleet kirjastoon jäädäkseen, rakastettujen Tove Janssonin muumikirjojen lisäksi muumit löytyvät kirjastomme valikoimasta nyt myös eri pelien sekä Pikku Myyn Palapelikirjan ja Taikurin hattu -taskukirjan muodossa.

Muumipelin ideana on löytää Muumimamman hukkaama hillokellarin avain sekä kaksi kaunista kiveä tai vaihtoehtoisesti yksi näkinkenkä ja kuljettaa ne takaisit muumitaloon niin nopeasti kuin mahdollista. Hillokellarin avain hukkui, kun Muumimamma oli näyttämässä muutamille sukulaisille reittiä Muumilaaksoon. Myöhemmin hän huomasi, että laukkuun oli tullut reikä, josta avain oli päässyt tippumaan.  Pelilauta on Muumilaakson kartta ja peliä voivat pelata 2-6 pelaajaa 4-vuotiaasta eteenpäin.

Lisäksi kirjastostamme löydät värikkäillä muumipiirroksilla kuvitetun muistipelin, jossa tarkoituksena on löytää pareja muistikorttien joukosta. Peli sopii 4+-vuotiaille.

Pikku Myyn palapelikirja kertoo hänen seikkailuistaan Muumilaaksossa.   Eräänä lämpimänä kesäpäivänä hän päättää lähteä snorkkeliretkelle katselemaan meressä uiskentelevia kaloja. Toisena päivänä, kun Muumilaakson yli kulkee myrsky, Pikku Myy löytää Muumipapan vanhan gramofonin vintiltä ja järjestää tanssintäyteiset juhlat. Jokaiseen kertomukseen kuuluu lisäksi palapeli kyseisestä Pikku Myyn seikkailusta.

Taikurin hattu on taskukokoinen kirja, joka perustuu samannimiseen Tove Janssonin alkuperäiseen muumikirjaan. Kevät on tullut ja sen mukana myös Nuuskamuikkunen. Muumipeikko ja Nipsu seuranaan hän lähtee vaeltelemaan vuorille, jolloin ystävykset löytävät hauskan hatun. Heti hatun löytämisen jälkeen monia kummallisia asioita alkaa kuitenkin tapahtua. Seikkailu alkakoon!

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Muumipeikkoon sekä muihin Muumilaakson asukkaisiin ja löytämään kirjastomme uudet koko perheen seurapelit.