EUNIC Spanien ordnar Språkens vecka i Madrid

EUNIC puertas abiertas 2013_12För att fira europeiska språkdagen ordnas kultur- och språkevenemang runtom i Madrid. Finlandsinstitutet i Madrid ordnar program den 26-30 september, som är öppet för alla åldrar och för alla intresserade. Språkens vecka ordnas i samarbete med EU-kommissionen i Spanien.

Tack vare stor popularitet har EUNIC Spanien utökat sitt program till hela fem dagar, under vilka man kan bekanta sig med deltagarländernas aktiviteter: språkkurser, teaterworkshops, litteratur- och matlagningsevenemang, sagostunder, filmvisningar, och mycket mer.

EUNIC är ett nätverk som består av Europas kulturinstitut, och till verksamheten hör utveckling av kulturprojekt och andra samarbeten för att främja förståelse mellan Europas invånare och städer. I Spanien har nätverket fungerat sedan år 2008.

EUNIC Spanien består för tillfället av följande organisationer: Alliance Française, British Council, Tjeckiens kulturinstitut, Österrikes kulturforum, Goetheinstitutet, Cervantes institut, Frankrikes institut, Rumäniens kulturinstitut, Finlandsinstitutet i Madrid, Polens kulturinstitut, Dante Alighieri-föreningen ja Camõesinstitutet. Förutom dessa partners hör även Flanders regerings kommission, Ungerns, Bulgariens, Sloveniens, Estlands och Lettlands ambassader till EUNIC Spanien.

Mer information finns på EUNIC Spaniens hemsida samt på dess sociala medier.

Finlands program:

Måndag 26 september kl: 12.00-13.30

PECHAKUCHA: Hjälpmedel och stöd till publicering av europeisk litteratur
Vid tider av nedskärningar och få hjälpmedel är det trevligt att ta del av nyheter om vilka stöd som finns tillgängliga inom litteraturvärlden. Tillfället är riktat till översättare, översättarstuderande, förläggare samt till allmänheten.

Adress: EU-kommissionens konsulat i Madrid
Paseo de la castellana 46
Salaeuropa

Tisdag 27 september kl: 19.00–21.00  

Levande fiskar simmar: estnista, finska och ungerska
Estland, Finland och Ungerns språk är besläktade med varandra. De finsk-ugriska språken formar en språkfamilj som kanske låter rätt så exotisk i spanska öron. På evenemanget avslöjar experter hemligheter kring våra baltiska, nordiska och sydliga släktingar, och tillfället avslutas med favoritdikter på estniska, finska och ungerska med översättning till spanska.

Adress: Finlandsinstitutet i Madrid
c/ Caracas, 23, bajo
Kvällen ordnas i samarbete med Estlands och Ungerns ambassader.

Onsdag 28 september kl: 18.00–20.00

Gratis språkbad: finska och finlandssvenska
Finland är ett tvåspråkigt land, vars officiella språk är finska och svenska. Finlandsinstitutet i Madrid erbjuder en gratis minikurs åt alla som är intresserade av att bekanta sig mer med Nordens språkkulturer. Antalet platser är begränsade, förhandsanmälan sker till adressen info(at)madrid.fi. Mellan deltagarna lottas det ut bokpriser!

Minikursernas tidtabell:
kl. 18.00: finska
kl. 18.30: finlandssvenska
kl. 19.00: finska
kl. 19.30: finlandssvenska

Adress: Finlandsinstitutet i Madrid
c/ Caracas, 23, bajo

Här kan du se vår Youtube-video från evenemanget.

[gdl_gallery title=”del2016″ width=”215″ height=”140″ ]
Meny