Nordisk bokcirkel börjar i Madrid

club-lectura-nordico_webGoda nyheter till den nordiska litteraturens fans, för ambassaderna för Danmark, Finland, Norge och Sverige samt Finlandsinstitutet i Madrid startar i oktober 2016 en nordisk bokcirkel som pågår ända till våren 2017.

Författare, översättare och litteraturvetare från Norden kommer att hålla träffar och diskussioner med bokcirkelns deltagare.

Bokcirkeln börjar den 5 oktober med den danska författaren Thomas Rydahls roman Eremiten. Följande träff går av stapeln den 17 november med den norska barnboken Tania Val de Lumbre, och följs den 15 december av den finska klassikern Vargbruden av Aino Kallas. Närmare datum för våren 2017 publiceras på bokcirkelns Facebooksida, som också fungerar som diskussionsforum deltagarna emellan.

Det är gratis att delta i evenemangen, och intresserade ombeds registrera sitt deltagande genom att skicka ett meddelande till bokcirkelns Facebooksida. Deltagarna får dessutom 10 % rabatt i bokhandeln Tierra de Fuego på böckerna som läses.

Datum för Nordiska bokcirkeln:

Thomas Rydahl (Danmark) Eremiten 5 oktober kl. 19.30Presentation: Thomas Rydahl (författare) ja Maria Dixen (professor i danska språket).

Maria Parr (Norge) Tania Val de Lumbre 17 november kl. 19.30
Presentation: Cristina Gómez-Baggethun (norsk översättare).

Aino Kallas (Finland) Vargbruden 15 december kl. 19.30
Presentation: Luisa Gutiérrez (finsk översättare).

Plats för höstens bokcirkel: Bokhandeln Tierra de Fuego (Trav. de Conde Duque, 3 – Madrid)

Meny