EUNIC Espanja järjestää kielten viikon Madridissa

EUNIC puertas abiertas 2013_12Euroopan kielten päivän kunniaksi 18 eurooppalaista kulttuuri-instituuttia, joihin myös Suomen Madridin-instituutti kuuluu, tarjoaa 26.–30.syyskuuta kaiken ikäisille kattavasti kulttuuri- ja kieliohjelmaa yhteistyössä Espanjan Euroopan komission kanssa.

Johtuen aikaisempien vuosien menestyksestä tänä vuonna EUNIC Espanja kasvattaa ohjelmatarjontaansa. Tapahtuma-aikataulu laajenee viisipäiväiseksi, jonka aikana eri maiden jäsenet pääsevät lähentymään madridilaisia toiminnan ja kulttuurin kautta.

Kielten viikko sisältää lyhyitä kielikursseja, teatterityöpajoja, kirjallisuustapahtumia, ruuanlaittoesityksiä, tarinankerrontaa ja lyhyitä animaatioesityksiä muiden ohjelmien lomassa.

Lisäksi uutuutena tänä vuonna EUNIC Espanja osoittaa kunnioitusta eurooppalaiselle kirjallisuudelle tukemalla eri osallistujamaiden tekstien ja alkuperäisten runojen kääntäjiä, kertojia ja runoilijoita. ”Tavoitteena on korostaa kääntäjän roolia ja hänen henkilökohtaista kokemustaan, samalla kun tuodaan tärkeimpiä eurooppalaisia teoksia lähemmäksi lukijoita ja kirjallisuuden ystäviä Espanjassa”, organisaatiosta todetaan.

Kielten viikkoa vietetään Madridissa 26.–30.syyskuuta tapahtumaan osallistuvien seitsemän eri kulttuurijärjestön tiloissa.

EUNIC -verkosto (Eurooppalaiset kulttuuri-instituutit) kehittää kulttuurihankkeita ja muita kulttuuriyhteistyöntapoja edistääkseen kansalaisyhteiskuntaa ja ymmärrystä Euroopan kaupunkien keskuudessa. Espanjassa verkosto on toiminut vuodesta 2008 lähtien.

Tällä hetkellä EUNIC Espanjan muodostavat Alliance Française, British Council,  Tšekin kulttuuri-instituutti, Itävallan kulttuurifoorumi, Goethe-institut, Cervantesin instituutti, -Ranskan instituutti, Romanian kulttuuri-instituutti, Suomen Madridin-instituutti, Puolan kulttuuri-instituutti, Dante Alighieri-yhteisö ja Camões–instituutti. Näiden kumppaneiden lisäksi joukossa on myös Flandersin hallituksen valtuuskunta, Unkarin suurlähetystö, Bulgarian suurlähetystö, Slovenian suurlähetystö, Viron suurlähetystö ja Liettuan suurlähetystö.

Lisätietoa EUNIC Espanjan verkkosivuilla ja sen sosiaalisen median kanavissa.

Suomen ohjelma:

Maanantai 26. syyskuuta klo: 12.00–13.30

PECHAKUCHA: Avustuksia ja tukia eurooppalaisen kirjallisuuden julkaisuun
Leikkausten ja pienten avustusten aikoina on mukava kuulla uutisia kirjallisuusmaailmassa tarjolla olevista tuista. Tapahtuma on kohdennettuna kääntäjille, kielenkääntäjäopiskelijoille, kustantajille ja julkiselle yleisölle.

Paikka: Madridin Euroopan komission edustusto
Paseo de la castellana 46
Salaeuropa

Tiistai 27. syyskuuta klo: 19.00–21.00  

Elävä kala ui veden alla: viron, suomen ja unkarin kielet
Virossa, Suomessa ja Unkarissa puhutaan sukulaiskieliä. Ne muodostavat espanjalaisista ehkä eksoottiselle kuulostavan kieliperheen, suomalais-ugrilaiset kielet. Alan asiantuntijat paljastavat salaisuuksia balttialaisista, pohjoismaisista ja etelän sukulaisistamme.

Tapahtuma huipentuu runoiltaan, jossa lausutaan runoja viron, suomen ja unkarin kielillä sekä käännetään espanjaksi.

Paikka: Suomen Madridin-instituutti
c/ Caracas, 23, bajo
Ilta järjestetään yhteistyönä Viron ja Unkarin suurlähetystöjen kanssa.

Keskiviikko 28. syyskuuta klo: 18.00–20.00

Suomen ja suomenruotsin kielen ilmaiset kielikylvyt
Suomi on kaksikielinen maa, jonka viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Tämän vuoksi Suomen Madridin-instituutti tarjoaa ilmaisia kielikylpyjä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan ja tutustumaan lisää Pohjois-Euroopan kielten perustaan. Osallistuminen vaatii etukäteisilmoittautumisen osoitteeseen info(at)madrid.fi, koska paikkoja on rajoitetusti. Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Minikurssien aikataulut:
klo 18.00:      suomen kieli
klo 18.30:      suomenruotsin kieli
klo 19.00:      suomen kieli
klo 19.30:      suomenruotsin kieli

Paikka: Suomen Madridin-instituutti
c/ Caracas, 23, bajo

Katso Youtube-videomme ja näe, millaista ohjelmaa instituutti tarjosi.

[gdl_gallery title=”del2016″ width=”215″ height=”140″ ]