Mänsklig finländsk arkitektur i El Escorial

jussi_tiainen_madrid 1Finländska fotografens Jussi Tiainen utställning Mänsklig finländsk arkitektur fortsätter sin framgångsrika turné runt Spanien och anländer i El Escorial den 5 oktober som en del av Arkitekturveckor (La Semana de la Arquitectura). Utställningen kan besökas framtill den 31 oktober 2015 och den hör till Finlandsinstitutet i Madrid initiativ att främja finländskt audiovisuellkonst i Spanien.

Utställningen består av paneler med fotografier och arkitektritningar som respekterar naturen och de som använder byggnaderna. De offentliga byggnader som Tiainen fotograferat – från daghem till kapell – är exempel på olika skepnader i mänsklig arkitektur. Byggnaderna är hållbara, smälter in på sin miljö och främjar välfärd bland användare. Utställningen bygger på Tiainens bok Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). I Spanien har utställningen presenterats hittills i Finlandsinstitut i Madrid, Kantabrien, Toledo, Pamplona, San Sebastian och Zaragoza.

Jussi Tiainen(f. 1954 i Helsingfors) är en av Finlands mest kända och uppskattade arkitekturfotografer och har arbetat som frilans sedan år 1976. Han studerade fotografi i nuvarande Aalto-universitet och arbetar och bor i Helsingfors. Hans fotografier har publicerats i flera böcker och ställts ut i bland annat i Nordamerika, Kina och flera länder i Europa. Med sina bilder vill han väcka tittare att notera detaljerna av olika byggnader och arkitekturens skönhet.

 

Jussi Tiainen: Mänsklig finländsk arkitektur
Öppet till publiken: 5.10–31.10.2015
Öppettider: Mån-fre kl. 10.00–14.00 och 16.30–20.30. Lördag 10.00–14.00
Kulturcentren – Musikskola och bibliotek
C/ Vista bella, 5
San Lorenzo de El Escorial