Inhimillinen suomalainen arkkitehtuuri El Escorialissa

jussi_tiainen_madrid 1Suomalaisen valokuvaajan Jussi Tiaisen valokuvanäyttely Inhimillinen suomalainen arkkitehtuuri jatkaa menestyksekästä Espanjan kiertuettaan ja tulee nyt 5.10.2015 El Escorialiin, jossa se on esillä Arkkitehtuuriviikkojen (La Semana de la Arquitectura) aikaan ja aina 31.10.2015 asti. Näyttely on osa Suomen Madridin-instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa.

Jussi Tiaisen Inhimillinen suomalainen arkkitehtuuri koostuu arkkitehtonisten projektien piirustuksista ja valokuvista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukseen. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä taideteoksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia. Inhimillinen suomalainen arkkitehtuuri -näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish ArchitectureArquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). Näyttely on kiertänyt Espanjassa jo Suomen Madridin-instituutissa, Cantabriassa, Toledossa, Pamplonassa, San Sebastiánissa, Zaragozassa, La Riojassa, Barakaldossa, La Coruñassa.

Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuuvaja Jussi Tiainen (s. 1954 Helsingissä) on työskennellyt freelancerina vuodesta 1976 saakka. Hän opiskeli valokuvausta Taideteollisessa korkeakoulussa, nykyisessä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Helsingissä, missä myös nykyään asuu ja työskentelee. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden. Tähän mennessä Tiaisen taidetta on julkaistu kuudessa kirjassa sekä ollut esillä lukuisissa tilaisuuksissa ympäri maailmaa, mm. Pohjois-Amerikassa, Kiinassa sekä useissa Euroopan maissa.

 

Jussi Tiainen: Inhimillinen suomalainen arkkitehtuuri
Näyttely esillä yleisölle: 5.10. – 31.10.2015
Avoinna: Ma-Pe klo 10:00 – 14:00 ja 16:30 – 20:30. La klo 10:00 – 14:00.
Kulttuurikeskus – Musiikkikoulu ja Kirjasto
C/ Vista bella, 5
San Lorenzo de El Escorial