CHILE – Mänsklig finländsk arkitektur

Jussi Tiainen Zaragoza 1Mänsklig finländsk arkitektur är namnet på Jussi Tiainens fotoutställning som visas från den 7 maj till den 5 juni vid fakulteten för arkitektur vid Chiles universitet i Santiago.

Utställningen består av 23 paneler med fotografier och arkitektritningar som respekterar naturen och de som använder byggnaderna. Utställningen har tidigare turnerat i bl.a. Spanien och tanken är att utställningen även ska fortsätta vidare till andra latinamerikanska länder. De offentliga byggnader som Tiainen fotograferat – från daghem till kapell – är exempel på olika skepnader i mänsklig arkitektur. Betraktaren ser även Finlands årstidsväxlingar, med byggnader täckta av snö samt i strålande solsken.

Utställningen bygger på Tiainens bok Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011). Tiainen är en av Finlands mest kända och uppskattade arkitekturfotografer och har arbetat som frilans sedan år 1976. Hans fotografier har publicerats i flera böcker och ställts ut i 27 länder.

Mänsklig finländsk arkitektur
Jussi Tiainen
7.5.2015 kl. 12
Facultad de Arquitectura y Urbanismo
Portugal N°84, Santiago de Chile