CHILE – Inhimillinen arkkitehtuuri

madridfi

Jussi Tiainen Zaragoza 1Suomen Madridin-instituutti järjestää Jussi Tiaisen (s. 1954) valokuvanäyttelyn Inhimillinen arkkitehtuuri Chilen yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan tiloissa Santiagossa. Näyttely avataan torstaina 7.5. klo 12.00, ja se kestää aina 5.6. asti, minkä jälkeen tarkoituksena on viedä näyttely myös muihin Latinalaisen Amerikan maihin. Kiertueen ajatuksena on tehdä tunnetuksi suomalaisia inhimillisiä ja aikaa kestäviä rakennusratkaisuja. Näyttely on aikaisemmin kiertänyt Suomen Madridin-instituutin järjestämänä ympäri Espanjaa.

Näyttelyssä on yhteensä 23 kuvia ja tekstiä sisältävää valokuvapaneelia, jotka kuvaavat suomalaista arkkitehtuuria. Esillä on julkisia rakennuksia aina lastentarhasta kappeliin. Näyttelyn valokuvat on otettu Suomessa eri vuodenaikoina, joten rakennuksia ympäröivät vaihdellen joko talviset lumikinokset tai kesän aurinko. Katsojan on siis mahdollista nähdä rakennukset moninaisissa asuissaan.

Inhimillinen arkkitehtuuri -näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura finlandesa a escala humana (2011).

Jussi Tiainen – henkilökuva

Jussi Tiainen on arkkitehtuuriin erikoistunut valokuvaaja, joka on toiminut freelancerina vuodesta 1976 asti. Tiaisen kuvia on julkaistu monissa kirjoissa ja niitä on ollut näytteillä 27 maassa: mm. Kanadassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Espanjassa. Tiainen opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa Helsingissä, jossa hän asuu ja työskentelee nykyäänkin. Hän on Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuvaaja.

Inhimillinen arkkitehtuuri
Jussi Tiainen
Avajaiset: 7.5.2015 klo 12
Facultad de Arquitectura y Urbanismo
Portugal N°84, Santiago de Chile