niño y burbuja de jabón

Not yet, but I like painting

Tänä kesänä Suomen Madridin-instituutin galleriassa on esillä valokuvaaja Uwa Iduozeen näyttely Not yet, but I like painting osana PHotoESPAÑA 2023 -festivaalin ohjelmistoa.

Uwa Iduozee vietti vuonna 2022 kuusi viikkoa Ci.CLO Plataforma de Fotografian residenssissä Portossa, missä hän työskenteli Cercon kaupunginosassa asuvien lasten ja nuorten kanssa. ”Lapset täällä eivät unelmoi”, Iduozeelle kerrottiin, kun hän saapui portugalilaisen kaupungin lähiöön.

Residenssin tuloksena on valokuvasarja, jossa tarkastellaan aikuisuuden käsitettä ja aikuiseksi kasvamista taloudellisen ja sosiaalisen epävarmuuden keskellä sekä sitä, miten tärkeää on luoda tilaa mielikuvitukselle ja haaveilulle.

Uwa Iduozee on suomalais-nigerialainen valokuvaaja, dokumentartisti ja kuvaaja. Hän tarkastelee teoksissaan tarinoita, jotka avaavat uudenlaisia visuaalisia esityksiä suhteessa henkilökohtaisiin ja yhteisöllisiin identiteetteihin sekä sitä miten ne ovat vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Marginalisoidut yhteisöt, identiteetti ja yhteenkuuluvuus ovat hänen työnsä keskeisiä teemoja.

Not yet, but I like painting -näyttely on esillä 8.6.–1.9. instituutissa. Kuvat ovat esillä myös Porton valokuvabiennaalissa 2.7. asti.

Iduozeen residenssi sekä näyttelyt Madridissa ja Portossa kuuluvat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteiseen Together Again -projektiin, joka ytimessä on taiteen, kulttuurin ja taiteilijoiden työn merkittävyys, yhteisöllisyys sekä yhteisöjen tukeminen. Projektia ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Uwa Iduozeen matkan Madridiin on tukenut Frame Contemporary Art Finland.

Not yet, but I like painting
Uwa Iduozee
ma-pe klo 10-18
Kiinni 24.7.–15.8.2023
Avajaiset 8.6. de 18 a 20h (mukana Uwa Iduozee)
Suomen Madridin-instituutti
C/San Agustín, 7
28014 Madrid

Video