Hundarnas Kalevala nu på spanska

Mauri Kunnas älskade bildbokklassiker kommer äntligen att finnas tillgänglig för spansktalande läsare. Tillsammans med förlaget A Fin de Cuentos presenterar Finlandsinstitutet den spanska översättning av boken, El Kalevala Canino, på institutets terrass på onsdagen den 11e september kl 19:30 – 20:30.

Mauri Kunnas (född 1950) är en av Finlands mest populära barnförfattare, vars blyertsbaserade verk har underhållit läsare i generationer. Kunnas verk har översatts till 37 språk och publicerats i 36 länder. Hundarnas Kalevala som är en hundliknande version av Kunnas klassiker, publicerades för första gången på finska i 1992. Illustrationer av boken är delvis inspirerad av Akseli Gallen-Kallelas verk. 2012 fick Kunnas den prestigefyllda Pro Finland-medaljen för sitt litterära arbete.

I institutets bibliotek har vi några kopior av Kalevala på finska, spanska och katalanska. Kalevala består av finländska folklåtar samlade i östra Finland av filologen och läkaren Elias Lönnrot på 1800-talet. Hans berättelser och karaktärer har inspirerat målningar, teater och musik och barns berättelser som den vi presenterar på institutet.

El Kalevala canino
Mauri Kunnas (översatt till spanska av Luisa Gutiérrez Ruiz)
11.9.2020 kl. 19.30-20.30
Finlandsinstitutet i Madrid
Mercado de San Antón
c/ Augusto Figueroa, 24, våning 2
28004 Madrid