Portada do livro Norma

Firande av europeisk litteratur på radiovågor

Den åttonde Noite da Literatura Europeia i Portugal anpassar sig till den nuvarande världssituationen genom att ta över ett nytt format, radio. Denna litterära och kulturella resa på radiovågor, där utdrag ur verk av 13 europeiska författare presenteras, kan höras från 27 till 28 juni, strax efter middagen klockan 21-23.

Noite da Literatura Europeia strävar efter att vara tillgänglig för sin publik genom sitt nya format och samtidigt möjliggöra ett säkert sätt att hålla socialt avstånd. EUNIC Portugal har ändrat filosofin för sitt evenemang i Lissabon, för att säkerställa säkerheten för alla parter, lika väl för publik, författare, som aktörer.

Genom radiokanalen Smooth FM får entusiastiska lyssnare, förenade av en kärlek till litteratur, en unik upplevelse. Under två timmar på två kvällar i rad, kommer radiosändaren och poeten Gonçalo Câmara att vara värden för ett speciellt program med fokus på uppläsning av verk av 13 europeiska författare. Finland representeras vid evenemanget av Sofi Oksanens verk Norma, vars portugisiska översättning läses av Ana Água. Verket har översatts från finska till portugisiska av Pasi Loman och Lilia Loman (Brasil) och Ana Toivola (Portugal).

Noite da Literatura Europeia
27.-28.6.2020 kl. 21 – 23
Radio Smooth FM (Portugal)
Suomi: Norma