Hevisaurierna kommer!

Hevisaurus”Grrrrrr!”, som en äkta hevisaurus skulle säga. Sony Music Finland har donerat CD:n Jurahevin Ikivihreät (sv. Klassiker från Juraperioden) med gruppen Hevisaurus som består av fem sjungande dinosaurier. Bandet har funnits sedan 2009 och gör kvalitetsmusik för barn samt för äldre med barnasinnet kvar.

Texten och rytmen fastnar lätt och speciellt balladen Viimeinen Mammutti (sv. den sista mammuten) har fått mycket uppmärksamhet. Musiken passar också för de som studerar finska eftersom orden är lätta att urskilja och refrängen lätt sätter sig. Stilen byter mellan rock, metal och pop och det är lätt att dras med. Låttexterna innehåller också hjälpfulla tips som t.ex. i sången Aarrejahti där lyssnaren påminns om att ta en matpaus emellanåt.

Det bästa med gruppen är ändå deras scenkläder. Alla detaljer stämmer och det är säkert en upplevelse att se dem live. Vem blir inte imponerad av en dinosaurie som rockar loss?

Gruppen har följande dinosauriemedlemmar: Komppi Momppi, Riffi Raffi, Herra Hevisaurus, Milli Pilli och Muffi Puffi. Heavybandet för unga har gett ut sju album, det nyaste Jurahevin ikivihreät släpptes 2014. Bandet har bl.a. fått en Emma för bästa CD för barn och man har sålt mer än 150 000 skivor. De är också kända för sina vilda spelningar som lockar både barn och föräldrar. Förutom turnéer har bandet även gjort fyra musikaler.

” Riffi Raffi velhojen vuorilla
kraaterin reunalla hurjana soittaa
Milli Pilli ukkosen lailla
myrskyn silmässä urkuja hakkaa
Komppi Momppi ja Muffi Puffi
tuhannen richterin voimalla komppaa
Saurusarmeija marssiin käy
kun Hevisaurus huutaa: Räyh!”
Albumi: ”Jurahevin ikivihreät” (2014) Raita 13. Räyh!