Hevisaurukset saapuvat!

Uutuudet

Hevisaurus”Rrrrrrräyh!”, kuten aito hevisaurus sanoisi. Sony Music Finland on lahjoittanut Suomen Madridin-instituutille Hevisauruksen, viiden dinosauruksen muodostaman lasten suosikkiyhtyeen Jurahevin ikivihreät –albumin. Ryhmä syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta musiikkia lapsille ja lapsenmielisille.

Sanoitukset ja musiikin rytmi ovat tarttuvia ja erityisesti herkkä kappale Viimeinen Mammutti on saavuttanut suurta huomiota. Musiikki sopii myös suomenkieltä opiskeleville, sillä sanat erottuvat hyvin ja jäävät päähän soimaan. Jalka vipattaa ja sormet napsuttavat musiikin tahtiin kuin itsestään, kun kappaleiden tyylit vaihtuvat rockin, hevin ja popin välillä. Sanoituksissa löytyy myös oivia vinkkejä, kuten Aarrejahti-kappaleen ”pitää muistaa syödä”-muistutus.

Parasta tässä ryhmässä on kuitenkin soittajien asut. Pukeutumisesta on huolehdittu viimeistä yksityiskohtaa myöten ja yhtyeen live-esiintyminen on varmasti upea kokemus. Kukapa ei vaikuttuisi lavalla rokkaavista dinosauruksista.

Ryhmän muodostavat liskot: Komppi Momppi, Riffi Raffi, Herra Hevisaurus, Milli Pilli ja Muffi Puffi. Tämä räyhäkäs lastenheviyhtye on julkaissut seitsemän albumia, joista uusin, Jurahevin ikivihreät (juuri se albumi, jonka löydät nyt kirjastostamme) vuonna 2014. Hevisaurus on palkittu parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla ja yhtyeen levyjä on myyty yhteensä yli 150 000 kappaletta ja se tunnetaan riehakkaista keikoistaan, jotka villitsevät niin lapset kuin vanhemmat. Ahkeran kiertämisen lisäksi yhtye on tehnyt neljä musikaalia.

” Riffi Raffi velhojen vuorilla
kraaterin reunalla hurjana soittaa
Milli Pilli ukkosen lailla
myrskyn silmässä urkuja hakkaa
Komppi Momppi ja Muffi Puffi
tuhannen richterin voimalla komppaa
Saurusarmeija marssiin käy
kun Hevisaurus huutaa: Räyh!”
Albumi: ”Jurahevin ikivihreät” (2014) Raita 13. Räyh!