Foto: Taiga

Eldig finsk folkmusik i Granada

Foto: Taiga
Foto: Taiga

Den färggranna fem kvinnor starka sånggruppen Taiga deltar i Granadas internationella musik- och dansfestival i slutet av juni. Folkmusikgruppens konsert arrangeras i samarbete med Finlandsinstitutet i Madrid som en del av de europeiska kulturinstitutens (EUNIC) konsertserie vid festivalen.

konserten kombinerar traditionella finska melodier, som Taiga ger en modern nyans, med nykomponerade sånger. Taiga har funnits i nio år och består av sångarna Amanda Haapanen, Hanne Lindqvist, Saara Palmén, Reetta Välimäki och Roosa Välimäki. Gruppen har uppträtt vid allt från privata fester till stora festivaler: Taiga har till exempel varit huvudartist vid Crusell-veckan i Nystad och spelmän vid Kaustby folkmusikfestival.

Granadas internationella musik- och dansfestival ordnas i år för 63:e gången. Festivalen breder ut sig på olika håll i staden; till och med i Alhambra och i fästningens trädgårdar. Festivalprogrammet består av ny och klassisk musik, opera, balett, dans och flamenco, och festivalen besöks årligen av över 60 000 personer.

Polifonía Europea–EUNIC-konsertserien
Taiga: Amanda Haapanen, Hanne Lindqvist,
Saara Palmén, Reetta Välimäki, Roosa Välimäki
Måndag 30 juni kl. 22.00
Hospital Real (Patio de los Mármoles)

Bilder  (copy: Sánchez Montalbán)

[gdl_gallery title=”Taiga” width=”215″ height=”140″ type=”1″]