Foto: Taiga

Energistä suomalaista kansanmusiikkia Granadassa

Kuva: Taiga
Kuva: Taiga

Viiden nuoren naisen väkevä ja energinen lauluyhtye Taiga on kutsuttu esiintymään Granadan kansainvälisille musiikki- ja tanssifestivaaleille kesäkuun lopussa. Konsertti on järjestetty yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa osana Eurooppalaisten kulttuuritoimijoiden (EUNIC) konserttisarjaa.

Suomalaista kansanmusiikkia esittävältä Taigalta kuullaan Granadassa tunnin pituinen akustinen konsertti 1500-luvulla rakennetun palatsin sisäpihalla. Taiga antaa perinteisille suomalaisille kansansävelmille modernin vivahteen ja esittää myös uusia sävellyksiä.

Yhdeksän vuotta sitten perustetussa Taigassa laulavat Amanda Haapanen, Hanne Lindqvist, Saara Palmén, Reetta Välimäki ja Roosa Välimäki. Taiga on esiintynyt niin yksityistilaisuuksissa kuin suuremmillakin festivaalilavoilla, kuten pääesiintyjänä Crusell-viikon Lyhtyjen yö -konsertissa ja pelimanneina Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Granadan kansainväliset musiikki- ja tanssifestivaalit järjestetään tänä vuonna 63. kerran. Festivaali levittäytyy ympäri Granadaa, jopa Alhambran linnoitukseen ja sen puutarhoihin. Festivaalin ohjelmaan kuuluu uutta ja klassista musiikkia, oopperaa, balettia, tanssia, flamencoa, ja yleisöä on vuosittain yli 60 000 ihmistä.

Polifonía Europea–Ciclo de conciertos EUNIC
Taiga: Amanda Haapanen, Hanne Lindqvist, Saara Palmén,
Reetta Välimäki, Roosa Välimäki
Maanantai 30. kesäkuuta klo 22.00
Hospital Real (Patio de los Mármoles)

Kuvia tapahtumasta (copy: Sánchez Montalbán)

[gdl_gallery title=”Taiga” width=”215″ height=”140″ type=”1″]