Finsk film och arkitektur i Zaragoza

Semana de Europa 2014 ZaragozaI samband med Europaveckan i början av maj kan man i Zaragoza se finsk kortfilm och bekanta sig med finsk arkitektur via fotografier.

Mänsklig arkitektur

Fotografen Jussi Tiainens utställning Human Scale in Finnish Architecture (Finsk arkitektur med mänskliga mått) visas i Zaragozas arkitekturhögskola i samarbete med Finlandsinstitutet i Madrid och staden Zaragoza. Utställningen, som invigs den 6 maj, består av fotografier och planritningar av arkitektur som respekterar och beaktar invånaren och omgivningen. De offentliga byggnader som Tiainen fotograferat – från daghem kapell – är exempel på hållbar arkitektur som smälter in i sin omgivning och därmed är angenäm och tillfredsställande att vistas i.
Utställningen, som finns till påseende fram till den 30 maj, bygger på Jussi Tiainens bok Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura finlandesa a escala humana (2011) och den har tidigare setts i flera spanska städer: Madrid, Toledo, Comillas, Pamplona, San Sebastián och nu i Zaragoza.

Vernissage: 6 maj kl. 20
Öppen: måndag till fredag kl. 8.00 – 14.30; lördag kl. 12 – 14
Colegio de Arquitectos de Zaragoza
c/ San Voto, 7
Fritt inträde
www.coaaragon.es och www.madrid.fi

Visning av Hiltunens Hiljainen viikko

Jussi Hiltunens film Hiljainen viikko (En lugn vecka, Una semana tranquila) ingår i urvalet europeiska kortfilmer som Cineupdate och CPA Salduie visar för studerande inom film och audiovisuell produktion i maj i Zaragoza.

Filmen handlar om två personer som inte känner varandra men som tvingas dela skulden för ett oskyldigt offer vid en skottlossning utanför ett diskotek. Filmen fick priset för bästa fiktiva kortfilm samt ungdomsjuryns pris vid Tammerfors internationella filmfestival år 2012.

Torsdag 8.5.2014 kl. 12
Språk: finska, textning på spanska
Salón de Actos de la Fundación CPA-Salduie
av/ del Alcalde Ramón Sainz de Varanda, 1-3
Fritt inträde