Suomalaista sävyä Zaragozan keväässä

Toukokuun alussa vietetään Eurooppa-viikkoa, ja Zaragozan kaupungissa Suomi on esillä elokuvan ja arkkitehtuurin kautta.

Inhimillistä arkkitehtuuria

Valokuvaaja Jussi Tiaisen näyttely Inhimillinen arkkitehtuuri nähdään pian Zaragozan arkkitehtuurikorkeakoulussa, kun Suomen Madridin-instituutin ja Zaragozan kaupungin järjestämä näyttely avataan 6. toukokuuta. Valokuvista ja pohjapiirroksista koostuva näyttely esittelee inhimillistä arkkitehtuuria, joka ottaa käyttäjän ja paikan huomioon. Tiaisen kuvaamat julkiset rakennukset – päiväkodista kappeliin – ovat esimerkkejä kestävästä arkkitehtuurista, joka sulautuu hyvin ympäristöönsä ja tuottaa käyttäjilleen mielihyvää.
Näyttely on nähtävissä Zaragozassa 30. toukokuuta asti. Tiaisen teokseen Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura finlandesa a escala humana (2011) perustuva näyttely on aikaisemmin ollut esillä useassa Espanjalaisessa kaupungissa: Madridissa, Toledossa, Comillasissa, Pamplonassa ja San Sebastiánissa.

Avajaiset: 6.5. klo 20
Avoinna: Maanantaista perjantaihin klo 8.00–14.30, lauantaisin klo 12–14
Paikka: Colegio de Arquitectos de Zaragoza
c/ San Voto, 7
Vapaa pääsy

www.coaaragon.es ja www.madrid.fi

Hiltusen Hiljainen viikko lyhytelokuvanäytöksessä

Jussi Hiltusen elokuva Hiljainen viikko (Una semana tranquila) on valittu näytettäväksi muiden eurooppalaisten lyhytelokuvien kanssa Cineupdate ja CPA Salduiesin järjestämässä elokuva-alan ja audiovisuaalisen tuotannon opiskelijoille suunnatussa näytöksessä toukokuussa Zaragozassa.

Elokuva kertoo kahdesta toisilleen vieraasta henkilöstä, jotka joutuvat kantamaan vastuun yökerhon ulkopuolella sattuvan ammuskelun viattomasta uhrista. Elokuva sai parhaan lyhytelokuvan palkinnon sekä nuorisotuomariston palkinnon Tampereen kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2012.

Torstaina 8.5.2014 klo 12
Kieli: suomi, tekstitys espanjaksi
Paikka: Salón de Actos de la Fundación CPA-Salduie
av/ del Alcalde Ramón Sainz de Varanda, 1-3
Vapaa pääsy

Valikko