KUBA – Finländska fotografier i Havanna

KUUBA 5 Timo KelarantaFinlandsinstitutet i Madrid startar sin verksamhet i Kuba med utställningen Hiljainen valo- Luz silenciosa av Kristoffer Albrecht och Timo Keilaranta som tar plats på Havannas Fototeca. Finlandsinstitutet i Madrid med sin nya ombudsman i Kuba syftar på ett långsiktigt kultursamarbete mellan de två länder.

Vernissagen tar plats vid utrikesministeriets regionala möte för Latinamerika och Karibien den 17 mars. Fotografen Kristoffer Albrecht öppnar utställningen i Kuba och understatssekreterare Pirkko Hämäläinen och regionens finska ambassadörer hedrar med sin närvaro.

“I Finland årstiderna påverkar på livets gång stort. Den ljusa varma sommar nätter byter till mörknad i hösten och under vinter är det skummig även på dagen. Snön täcker marken och vatten fryser. Vi går ovanpå havet där vi på sommaren simmar.” (Albrecht)

”Vad som jag mest uppskattar i den traditionella konsten är surrealism. I mina bilder rör jag mellanrum av ritningar, målningar och fotografer. Jag önskar att tittare kastar sig in till vad han ser och möter bilden liksom en annan person.” (Kelaranta)

Utställningen finansieras av undervisnings- och kulturministeriet och stöds av utrikesministeriet. Öppet för publiken den 18.3–11.4.2016.

Hiljainen valo – Luz silenciosa
Kristoffer Albrecht och Timo Kelaranta

18.3. –11.4.2016.
Tisdag-lördag, kl. 10-18
Fototeca de Cuba
Mercaderes # 307 / Tte. Rey y Muralla
(Plaza Vieja, Habana Vieja)
Puh. 7 861-77-41 y 7 862-25-30

[gdl_gallery title=”Luz silenciosa” width=”215″ height=”140″ ]
Meny