KUUBA – Suomalaisia valokuvia La Havannassa

madridfi

KUUBA 5 Timo KelarantaSuomi aloittaa kulttuuriviennin Kuubaan. Tavoite on pitkäjänteinen kulttuuriyhteistyö. Suomen Madridin-instituutti käynnistää toimintansa Kuubassa ja on nimennyt maahan suomalaisen kulttuuriviennin edustajan.  Instituutti vie Havannan Fototecaan valokuvanäyttelyn Hiljainen valo – Luz silenciosa, joka koostuu Kristoffer Albrechtin ja Timo Kelarannan valokuvista.

Näyttely avataan ulkoministeriön Latinalaisen Amerikan ja Karibian aluekokouksen yhteydessä. Avajaisia 17.3. kunnioittavat läsnäolollaan alivaltiosihteeri Pirkko Hämäläinen ja alueella toimivat Suomen suurlähettiläät. Näyttelyn Havannassa esittelee Kristoffer Albrecht.

”Suomessa vuodenajat vaikuttavat elämän kulkuun. Kesän valoisat yöt vaihtuvat syksyllä pimeiksi ja talvella päivälläkin on hämärää. Lumi peittää maan ja vesi jäätyy. Kävelemme meren päällä, jossa kesällä uimme.” (Albrecht)

”Taiteen perinteessä arvostan eniten surrealismia, sen riippumattomuutta. Liikun piirroksen, maalauksen ja valokuvan välitilassa. Toivon aina, että katsoja heittäytyy avoimesti mukaan siihen mitä näkee, kohtaa kuvan kuin toisen ihmisen.” (Kelaranta)

Näyttelyn rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, ja tapahtumaa tukee ulkoministeriö. Se on avoinna yleisölle 18.3.–11.4.2016.

Hiljainen valo – Luz silenciosa
Kristoffer Albrecht ja Timo Kelaranta
18.3.–11.4.2016.
Ti-la, klo 10-18
Fototeca de Cuba
Mercaderes # 307 / Tte. Rey y Muralla
(Plaza Vieja, Habana Vieja)
Puh. 7 861-77-41 y 7 862-25-30

[gdl_gallery title=”Luz silenciosa” width=”215″ height=”140″ ]