Dos mujeres en una biblioteca

Finlandsinstitutet donerar sitt bibliotek till Finska skolan i Costa del Sol

NYHETER

Finlandsinstitutet i Madrid har donerat de flesta av böckerna som utgjorde institutets biblioteket till Finska skolan i Fuengirola, Málaga.

Efter institutets flytt till nya lokalen i Barrio de las Letras, kommer institutets utrymmen att användas som galleri, detta begränsar institutets biblioteksverksamhet till en liten samling böcker om finländsk konst, design, arkitektur och barnlitteratur.

”Litteratur är fortfarande en viktig del av institutets verksamhet, även om biblioteksverksamhet har minskat”, säger direktören för Finlandsinstitutet i Madrid, Pauliina Ståhlberg.

Institutet deltar i Madrids bokmässa under våren och delar stånd med de andra nordiska länderna.

”I år är vårt tema barn- och ungdomslitteratur och vi lägger särskild fokus på Muminfamiljens böcker. Vi har bjudit in Sophia Jansson, direktör och majoritetsägare för Mumintrollen”, säger Pauliina.

Vi deltar också i Puntos de Lectura Europeos som anordnas av nätverket av europeiska kulturinstitut med kontor i Madrid, EUNIC Spanien. Från och med den 25 maj kan du på tio bibliotek i Madrids kommun hitta ett utrymme med finsk litteratur översatt till spanska.

Dessutom hjälper institutet personer intresserade i finsk litteratur att hitta fascinerande böcker att läsa.