ilustración de Marika Maijala

Europa illustrerar

I samband med Europadagen presenterar EUNIC Madrid-nätverket Europa illustrerar, en utställning om europeisk illustration av åtta intressanta konstnärer från fem länder. Europa illustrerar öppnar den 9 maj och kan ses fram till den 31 maj i galleriet på Finlandsinstitutet i Madrid.

Maria Bouza, Hélène Druvert, António Jorge Gonçalves, Michaela Konrad, Marika Maijala, Piotr Perski, Rui Sousa och Gonçalo Viana är konstnärerna som valts ut för att teckna ett kreativt landskap av europa och representera de europeiska värderingarna fred, frihet, säkerhet och rättvisa.

Marika Maijala är en av Finlands mest kända moderna illustratörer. Hennes färgstarka verk visar teknisk rikedom och en bred variation av stilar.

Den första upplagan av Europa illustrerar har möjliggjorts med stöd av Österrikes kulturforum, Institut français, Finlandsinstitutet i Madrid, Polska kulturinstitutet och Portugals ambassad.

9 maj är Europadagen. Dagen firades för första gången 1986 och markerar årsdagen av Schumanförklaringen, som 1950 var ursprunget till det som nu är Europeiska unionen.

Europa illustrerar – Europa ilustra
Illustrationer av Österrike, Finland, Frankrike, Polen och Portugal.
9.-31.5.2023
Finlandsinstitutet i Madrid
c/San Agustín, 7, bajo
28012 Madrid
Öppettider: tisdag-fredag, kl. 10-18