Drömmar och gemenskap i fotografier av Uwa Iduozee

Fotografen Uwa Iduozee öppnar sin utställning Ainda não, mas gosto de pintar (Not yet, but I like painting) på Fotobiennalen i Porto den 19 maj 2023. Utställningen kommer att visas fram till den 2 juli på den berömda stationen São Bento och kommer att ingå i samlingen Inter-relações, tillsammans med verk av den lokala fotografen Matilde Viegas.

2022 tillbringade Uwa Iduozee sex veckor på residensen Ci.CLO Plataforma de Fotografia i Porto, som ansvarar för biennalen, och arbetade med utsatta barn och ungdomar som bor i Cerco-distriktet. Resultatet är en foto serie som utforskar utrymmen för drömmar, fantasi och gemenskap och hur de sammanflätas med begreppet att växa upp och bli vuxen i en ekonomiskt och socialt utsatt miljö.

Uwa Iduozee är en finsk-nigeriansk filmskapare, filmfotograf och fotograf. Marginaliserade samhällen, identitet och tillhörighet är viktiga teman i hans arbete. Iduozee försöker utmana traditionella berättarsätt och ge en röst åt människor som vanligtvis får mindre plats.

Iduozees residens och utställningar är en del av ett gemensamt projekt för de finska kultur- och vetenskapsinstituten. Together Again-projektet, som fokuserar på påverkan av konst, kultur, konstnärligt arbete, samhälle och samhällsstöd. Projektet stöds av Finlands kulturstiftelse och Jenny och Antti Wihuri-fonden.

Iduozees utställning kommer också att visas på Finlandsinstitutet i Madrid under sommaren som en del av den internationella fotofestivalen PHotoESPAÑA.

Ainda não, mas gosto de pintar
Uwa Iduozee
19.5.-2.7.2023
São Bento
Porto

Video

Fotos: Pedro Sardinha