ilustración de Marika Maijala

Kuvitustaidetta Euroopasta

Madridin EUNIC-verkosto esittelee Eurooppa-päivän kunniaksi ensimmäistä kertaa Europa ilustra -näyttelyn eurooppalaisesta kuvituksesta, joka kokoaa yhteen teoksia kahdeksalta ajankohtaiselta taiteilijalta viidestä Euroopan maasta. Näyttely avautuu 9. toukokuuta ja on nähtävillä aina 31. toukokuuta asti Suomen Madridin-instituutin galleriassa.

Maria Bouza, Hélène Druvert, António Jorge Gonçalves, Michaela Konrad, Marika Maijala, Piotr Perski, Rui Sousa ja Gonçalo Viana ovat valitut taiteilijat, joiden teokset edustavat luovaa maisemaa eurooppalaisesta kuvituksesta ja eurooppalaisista arvoista, kuten rauhan, vapauden, turvan ja oikeuden puolesta.
 
Marika Maijala on yksi Suomen tunnetuimmista nykyajan kuvittajista. Hänen värikkäissä teoksissaan on suurta teknistä rikkautta ja tyylien moninaisuutta.

Näyttelyn toteutus on mahdollistettu Itävallan kulttuurifoorumin, Institut français’n, Suomen Madridin-instituutin, Puolan Kulttuuri-instituutin ja Portugalin suurlähetystön tuella.
 
Toukokuun 9. päivä on Eurooppa-päivä. Juhlapäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1986, ja se on vuonna 1950 annetun Schumanin julistuksen vuosipäivä, joka on nykyisen Euroopan unionin perusta.
 
Europa ilustra
Kuvituskuva Itävallasta, Suomesta, Ranskasta, Puolasta ja Portugalista.
9.-31.5.2023
Suomen Madridin-instituutti
c/San Agustín, 7, bajo
28012 Madrid
Aukioloajat: Tiistai-perjantai, 10-18h