Två nya äventyrar av Ella ny på spanska!

NYHETER

Elia olimpiadasSpanska bokförlaget SM har nyligen publicerat två nya delar av Timo Parvelas populära Ella och hennes vänner-serien. Bakom översättning står Luisa Gutiérrez och illustrering är av Mikel Valverde.

Ella ja lopettaja

Äntligen semester!  Ellas föräldrar har anmält henne på ett sommarläger. Vad hon inte förstår är varför, då bussen tar mot gården där lägret tar plats, vinkar mammor och pappor adjös med en stor glädje. Framme på gården väntar Ellas lärare vems överraskade uppsyn förvånar Ella. Under de närmaste dagarna skakar Ella och sina vänner gårdens fred. Till råga på allt, vad i all värden gör Pate med sin ishockey redskap?

Ella ja Pate

Ellas lärare har en överraskning till Ella och hennes vänner; det skall väljas två representanter att tävla på skolornas olympier. Ella och Pate blir valna och med hela klassen förbereder de för tävlingsuppgifterna som består av att svara på olika slags frågor, vinna en säcklöpning och genomgå en matlagnings prov.   Men Ellas minne vandrar; kan det vara att hon är förtjust i Pate?