Unelmia ja yhteisöllisyyttä Uwa Iduozeen valokuvissa

Valokuvaaja Uwa Iduozee avaa näyttelynsä Ainda não, mas gosto de pintar (Not yet, but I like painting) Porton valokuvabiennaalissa 19.5.2023. Näyttely on esillä 2.7. asti kuuluisalla São Benton asemalla ja muodostaa yhdessä paikallisen valokuvaaja Matilde Viegasin teosten kanssa Inter-relações -kokonaisuuden.

Uwa Iduozee vietti vuonna 2022 kuusi viikkoa biennaalista vastaavan Ci.CLO Plataforma de Fotografian residenssissä Portossa ja työskenteli Cercon kaupunginosassa asuvien haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten kanssa. Tämän tuloksena on valokuvasarja, joka tarkastelee unelmoinnin, mielikuvistuksen ja yhteisöllisyyden tiloja ja miten ne kietoutuvat kasvamisen ja aikuistumisen käsitteeseen taloudellisesti ja sosiaalisesti epävarmassa ympäristössä.

Uwa Iduozee on suomalais-nigerialainen elokuvantekijä, kuvaaja ja valokuvaaja. Hänen työnsä keskeisiä teemoja ovat marginalisoidut yhteisöt, identiteetti ja yhteenkuuluvuus. Iduozee pyrkii haastamaan perinteisen kerronnan tavat ja antamaan äänen yleensä huomiotta jääneille ihmisille.

Iduozeen näyttely on myös esillä kesän ajan Suomen Madridin-instituutissa osana kansainvälistä PHotoESPAÑA-valokuvafestivaalia.

Iduozeen residenssi ja näyttelyt kuuluvat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteiseen Together Again -projektiin, joka ytimessä on taiteen, kulttuurin ja taiteilijoiden työn merkittävyys, yhteisöllisyys sekä yhteisöjen tukeminen. Projektia ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Ainda não, mas gosto de pintar
Uwa Iduozee
19.5.-2.7.2023
São Bento
Porto

Video

Kuvat: Pedro Sardinha