EUNIC bibliotecas

Kirjastojen juhlaa, tanssitaanko?

Suomi liittyy kirjastojen juhlaan 26. lokakuuta esittelemällä Aapo Rapin Meti -sarjakuvan (käänt. Luisa Gutiérrez.) Ranskan instituutissa.

Useilla eri kielillä esitettyjen tarinoiden ja esitysten jälkeen ohjelmassa on luvassa disco DJ-ryhmä Les inspecteurs kanssa. Kirja-discon teemaksi on valittu musiikkia Saksasta, Suomesta, Ranskasta ja Espanjasta. Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa kaikille osallistujille.

EUNIC Espanjan tavoitteena on tuoda tutuksi eurooppalaisten kirjastojen tarjontaa Madridissa, ja tänä vuonna juhlaan osallistuvat Alliance Francaise, Goethe Institut, Cervantes-instituutti, Institut francais ja Suomen Madridin-instituutti.

Meti on yksi suomalaisten sarjakuvien klassikoista. Tekijä kuvailee kirjassaan tärkeitä tapahtumia, jotka hän koki isoäitinsä Meerin kanssa, joka oli jo vetäytynyt maailmanmenosta. Kirjassa suhtaudutaan huumorilla kärsimyksestä ja eristämisestä kertoviin tarinoihin. Se on myös yksi tarina suomalaisista lukutaidottomien ja syrjittyjen näkökulmasta.

Meti oli ehdokkaana parhaaksi sarjakuvaksi kansainvälisillä Angoulême -festivaaleilla.

Klo 18:30-18:50 Ranska + Saksa
Klo 18:50-19:10 Suomi + Espanja
Klo 19:10-19:30 Saksa + Ranska
Klo 19:30-19:50 Espanja + Suomi
Klo 20 – 21:30 Kirja-disco

Valikko