Amerikan salaisuuksia: Kollektiivinen dokumenttivalokuvanäyttely

Suomen Madridin-instituutti järjestää torstaina 1.3.2012 klo 20:00 – 21:30 Amerikan salaisuuksia (Secretos de América) -valokuvanäyttelyn avajaiset. Näyttely koostuu useiden taiteilijoiden, niin latinalaisamerikkalaisten kuin muidenkin töistä, ja se on avoinna yleisölle 22.3. asti Instituutin tiloissa.

Amerikan salaisuuksia on pieni kuvaus siitä paljosta, mitä tapahtuu päivittäin. Se on tulos siitä, miten kuvaamiinsa ihmisiin ja ympäristöön sulautuneet taiteilijat sen näkevät. Taiteilijoiden näkemykset ovat tuttuja ja tuntemattomia, kokeneita ja samalla vasta-aloittelevia, mutta aina syvällisiä ja vilpittömiä, luovia, tarkkoja.

Valikoima osoittaa kunnioitusta suurenmoiselle valokuvaajalle ja aktivistille: Jorge Mata oli espanjalainen, jolla oli latinalaisamerikkalainen sielu, ja joka harvojen tapaan ymmärsi ja osasi vangita ihmisten energian. Hän osallistui kolmanteen Muestra Documentales y Fotografías de América Latina -näyttelyyn töillään, jotka ovat maaliskuussa esillä Instituutilla.

Amerikan salaisuuksia -valokuvavalikoima kuuluu ProDocumentales-järjestön mediakirjastoon, ja on ollut mukana ProDocumentalesin järjestämissä Muestra Documentales y Fotografías de América Latina (Dokumentteja ja valokuvia Latinalaisesta Amerikasta) -näyttelyissä useaan otteeseen.

Näyttelyn valokuvaajat ovat monista eri maista:
Toño Arias Peláez (Dominikaaninen Tasavalta); Juan Pablo Barragán (Ecuador); Ludovic Bonleux (Ranska), Pedro Farías Nardi (Dominikaaninen Tasavalta); Miguel Antonio García Moya (Venezuela); Miguel Hechenleitner (Chile); Fabián Hernández Mena (Costa Rica); Marielos Imery (El Salvador); Sergio Leyva (Kuuba); Daniel Machado Hernández (Uruguay); Jorge Mata (Espanja); José Ramón Mendoza (Venezuela); Luis Micou (Argentiina); Aaron O’Dea (Iso-Britannia); Pablo Ramírez Durón (Meksiko); David Raymundo Ceto (Guatemala); Juan Carlos Rodríguez Ogarrio (Meksiko); Mateus Sá (Brasilia); Jorge Travieso (Honduras); Pascal van Heesch (Alankomaat).
Taiteilijoiden kuraattori on Alicia Fernanda Sagüés Silva.

Näyttelyn päätteeksi, 22.3.2012 klo 20:00, Instituutin tiloissa pidetään Simón Bergmanin Matka maailman ääriin -dokumenttielokuvan ensiesitys.

Tervetuloa ihailemaan vaikuttavaa näyttelyä!

Amerikan salaisuuksia
Avajaiset torstaina 1.3.2012 klo 20:00
Näyttely on yleisölle avoinna:
2.-22. maaliskuuta 2012
Maanantaista perjantaihin klo 10-14 ja 16-20