Drömmar från Finland till Gambia

Institutet presenterar Drömberättelser den 20.6. Det är ett mångkonstnärligt projekt om människors drömmar och deras likheter i Europa och Västafrika.

En konstresa i paketbil förverkligas under år 2017. Första delen av resan görs i juni 2017 från Finland till Spanien, och den andra delen i september 2017 från Spanien till Gambia. På vägen till Gambia kommer paketbilen att passera Ryssland, Vitryssland, Ukraina, Rumänien, Serbien, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Italien, Frankrike, Spanien, Marocko, Mauritius och Senegal.

Projektets konstnärer är fotografen Sini Suomi, skådespelaren Jussi Järvinen samt musikerna Marjo Smolander och Joonas Orava och de dokumenterar personers drömmar genom bilder, video, ljud, musik och text. Den första delen av resan avslutas i Madrid, där man kan ta del av materialet som samlats mellan Helsingfors och Madrid.

Syftet med projektet är att undersöka människors drömmar i olika länder och i olika samhällssituationer. Påverkas människors drömmar av statens politiska eller ekonomiska läge? Är drömmar universala eller individuella?

Projektet förverkligas tillsammans med finska organisationen för utvecklingssamarbete Apu-Paku r.f. Organisationen donerar en paketbil som slutligen, när den anländer till Afrika, kommer doneras till en skola som Apu-Paku r.f. upprätthåller i byn PakauPenku i Gambia.

Presentation på finska och engelska

Drömberättelser
20.6.2017 kl. 19-21
Gratis inträde