Unelmia Suomesta Gambiaan

Instituutti esittelee 20.6. Unelmatarinoita. Se on monitaiteellinen projekti ihmisten unelmista sekä niiden yhteneväisyyksistä Euroopassa ja Länsi-Afrikassa.

Taideautomatka toteutetaan vuoden 2017 aikana kahdessa osassa. Ensimmäinen matkan osa Suomesta Espanjaan tehdään kesäkuussa 2017 ja toinen osa Espanjasta Gambiaan tehdään syyskuussa 2017.  Matka kulkee kokonaisuudessaan Venäjän, Valko-Venäjän, Ukrainan, Romanian, Serbian, Bosnia-Hertsegovinan, Kroatian, Italian, Ranskan, Espanjan, Marokon, Mauritanian sekä Senegalin kautta Gambiaan.

Projektin taiteilijat ovat valokuvaaja Sini Suomi, näyttelijä Jussi Järvinen, muusikot Marjo Smolander ja Joonas Orava, jotka dokumentoivat ihmisten unelmia kuviksi, videoiksi, äänimaisemiksi, musiikiksi ja teksteiksi. Automatkan ensimmäinen vaihe päättyy Madridiin, jossa kuullaan ja nähdään materiaalia Helsingin ja Madridin väliseltä matkalta.

Projektin tarkoituksena on tutkia ihmisten unelmia eri maissa ja erilaisissa yhteiskunnallisissa tilanteissa. Vaikuttaako valtion poliittinen tai taloudellinen tilanne ihmisten unelmiin, ja ovatko unelmat universaaleja vai yksilöllisiä?

Projekti toteutetaan yhdessä suomalaisen kehitysyhteistyöjärjestö Apu-Pakun ry:n kanssa. Apu-Paku ry luovuttaa pakettiauton projektin toteutukseen; mankan lopuksi kulkuvälineenä käytetty pakettiauto luovutetaan Apu-Paku ry:n ylläpitämälle koululle Pakau Penkun kylässä Gambiassa.

Esityksen kielenä on suomi ja englanti.

Unelmatarinoita
20.6.2017 klo 19-21
Ilmaispääsy