estructrura de madera

Träinspirerad arkitektur och design

En hållbar struktur av arkitekten Taneli Mansikkamäki och konstnärliga möbler skapade av Tuomas Kuure, är de två förslagen som Finlandsinstitutet i Madrid presenterar på Concéntrico festivalen som äger rum från 3 till 6 september i Logroño.

Taneli Mansikkamäkis modulära struktur har byggts för att minimera antalet skär, skruvar och lim. Han använder förnybara och/eller återanvändbara material för att skapa ett flexibelt utrymme som enkelt kan repareras, utvidgas, demonteras, återvinnas, återanvändas eller omfördelas, del för del, bit för bit. Designen kommer att finnas på gården bakom skolan Colegio Oficial Arquitectos i La Rioja.

Tuomas Kuures samling av konstnärliga möbler visar att vissa möbler går utöver dess funktionella och dekorativa syfte och har förmågan att vara ett konstverk.

Concéntrico är en internationell arkitektur- och designfestival i Logroño, som gör oss att reflektera över stadsmiljön och staden. Festivalen inbjuder dig att promenera i staden genom installationer, utställningar eller möten som skapar en koppling mellan arenor, torg, gator, uteplatser och dolda utrymmen som vanligtvis går obemärkt.