Riikka Pelo på litteraturfestivalen HAY

EVENEMANGET AVBOKAT PG. FORCE MAJEURE HÄNDELSE.

Den finländska författaren Riikka Pelo deltar i September i en paneldiskussion samt två öppna läsetillställningar på litteraturfestivalen HAY i Segovia. Det är första gången som hon kommer till Spanien för att presentera sitt arbete och tala om den finländska litteraturens roll i den europeiska litteraturen.

Den 21 september, ordnar Europeiska kulturinstitutens nätverk EUNIC Spaniens nätverk, som Finlands institut i Madrid hör till, en paneldiskussion på temat Samlevnad i Europa: det förflutna, nutiden och framtiden. I diskussionen hör vi tre europeiska författare: Riikka Pelo (Finland), Dorota Maslowska (Polen), Sarah Hall (Storbritannien) och som moderator fungerar Marta del Riego (Spanien), som även själv är känd som författare. Diskussionen förs på engelska med simultanöversättning till spanska.

Senare läser Riikka Pelo tillsammans med andra författare och frivilliga från publiken ett utdrag ur sin roman Taivaankantaja på Plaza de San Martin. Den 22 september deltar Riikka i en annan läsetillställning i Jardín Romeral de San Marcos där verk läses åt publiken på olika europeiska språk.

HAY FESTIVALEN I SEGOVIA
21 september 2018 kl. 18.05-18.45
Samlevnad i Europa: det förflutna, nutiden och framtiden
Campus de Santa Cruz la Real, IE University, Sala Capitular
Biljetter

21 september 2018 kl. 20.15
Lyssna på Europa. Tala till Europa. Läsning på torget
Plaza San Martín
Gratis

22 september 2018 kl. 11.00
Läsning i parken, texter från Europa
Jardín Romeral de San Marcos
Gratis