Suomalainen Joonas Purastie on valmis valloittamaan Madridin katot

Kuva: Joonas Purastie
Kuva: Joonas Purastie

Madridin katoilla ja puistoissa nähdään kesäkuussa luovaa suomalaista liikkumista. Suomen Madridin-instituutti ja Madridin parkour-yhdistys (AMPK) ovat kutsuneet suomalaisen parkour-harrastajan Joonas Purastien Madridin Mulafest-kaupunkifestivaaleille 26.–29. kesäkuuta.

Parkourista huokunut vapauden tunne teki Joonas Purastiehen lähtemättömän vaikutuksen yhdeksän vuotta sitten. Nyt, monen lajin parissa vietetyn vuoden jälkeen, Purastie tarkastelee ympäristöään uusin silmin. Kaupunkien katot, muurit ja puut tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia luovaan liikkumiseen: parkourin idea on kulkea kaupunkiympäristössä mahdollisimman sulavasti ja nopeasti, akrobatiaa kaihtamatta.

Mulafest-festivaaleille on kutsuttu parkouraajia ympäri maailmaa ja Espanjaa. Neljä päivää kestävän festivaalin aikana parkouraajat järjestävät festivaalivieraille työpajoja ja opetusta. Parkourin lisäksi festivaali tarjoaa mm. katutaidetta, skeittausta, BMX-pyöräilyä, rullaluistelua, sirkusta ja tanssia.

Purastie odottaa festivaalilta uusia ideoita ja uusia tuttavuuksia: ”Kun matkustaa tapaamaan harrastajia uuteen maahan, on kuin tapaisi kaukaisia sukulaisia. Vaikka yhteistä kieltä ei aluksi löytyisikään, löytyy aina liikkeen kieli ja se yhdistää meitä kaikkia. Matkoilta Euroopassa, Aasiassa ja Amerikan mantereella käteen on jäänyt paljon ystäviä ja muistoja joita en vaihtaisi mihinkään!”

Mulafest
26.-29.6.2014
IFEMA – Feria de Madrid
Avenida del Partenón
28042 Madrid

[gdl_gallery title=”Mulafest 2014″ width=”215″ height=”140″ ]