Tero Puhan taiteilijatapaaminen

Suomen Madridin-instituutti järjestää taiteilijatapaamisen tunnetun suomalaisen kuvataiteilijan, valokuvaajan ja elokuvantekijän, Tero Puhan, kanssa torstaina 23. marraskuuta. Puha esittää lyhytelokuvaansa vuosilta 2008-2023 sekä retroperspektiivisen kirjansa, Intiimi Valo.

Puhan narratiiviset elokuvateokset pohtivat sattumien, ulkoisten vaikutteiden, kohtalon ja ihmisen omien valintojen suhdetta elämässä. Puha käsittelee taiteessaan ajankohtaisia teemoja, kuten kehokuvan ja sukupuolen problematiikkaa sekä kehoa sosiaalisena konstruktiona. Kaikille uuden valokuvakirjan muotokuville yhteistä on herkkä intiimiys ja äärimmilleen viritetty, silmää hivelevä esteettinen sulo.

Tapahtuman moderoijana toimii Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutin johtaja Jaakko Nousiainen ja yleisöllä on mahdollisuus kysyä vapaasti kysymyksiä teoksista taiteilijalta.

Palkittu valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija Tero Puha (1971) työskentelee valokuvauksen, elokuvan, digitaalisen taiteen ja performanssin parissa. Puhan teokset ovat olleet esillä kansainvälisesti ja niitä löytyy lukuisista museokokoelmista, kuten Kiasmasta, Amos Andersonin museosta sekä Kiyosaton valokuvamuseosta Japanissa. Tero Puha on ollut taiteellisissa residensseissä lukuisissa paikoissa, kuten esimerkiksi arkkikuuluisan taiteilijan ja homoikoni Tom of Finlandin kodissa. Tällä hetkellä Puha työskentelee taiteellisen projektin parissa Madridissa, myös jossa on myös kuvannut yhden lyhytelokuvistaan, nimeltä Original.

Tero Puha työskentelee tällä hetkellä Suomen Kulttuurirahaston 3-vuotisen työskentelyapurahan tukemana.

Meet Tero Puha
23.11.2023 klo 19
Suomen Madridin-instituutti
c/ San Agustín, 7 bajo
28012 Madrid

Englanniksi