Meeri Koutaniemis fotografier på Complutenses universitet

Institutet presenterar i samarbete med Madrids Complutense universitet bilder ur fotograf- redaktör Meeri Koutaniemis fotografiserie Kvinnorna i Ilopangos fängelse. Utställningen är framme i Complutenses María Zambrano-bibliotek 23.1-17.3.2019.

Kvinnorna i Ilopangos fängelse– bildserien visar de kvinnliga fångarnas liv och omänskliga förhållanden i Ilopangos fängelse som befinner sig i El Salvador, dit många kvinnor hamnar oskyldiga eller tvingade av gruppkriminaliteten som härskar i El Salvador. Efter att de blivit frisläppta stämplas de ändå ofta för livsstid.

Meeri Koutaniemi (f. 1987, Kuusamo) är känd för fotografier och reportage som behandlar mänskliga rättigheter, konflikter och diskriminering. Koutaniemi har vunnit flera pris i Finland och utomlands, och hennes arbetsområde sträcker sig till över 50 länder. Fotografiserien hör ihop med ett reportage som Koutaniemi har förverkligat i samarbete med redaktör-författaren Maija Salmi. Utställningen visades vid invigningen av Finlands institut i Madrids nya utrymmen.

Kvinnorna i Ilopangos fängelse
23.1.-17.3.2019
Madrids Complutense-universitet
María Zambrano-biblioteket
c/Profesor Aranguren, s/n
28040 Madrid