Lärare från Extremadura på Finlandsbesök

Blogg

En grupp lärare från Extremadura besökte Finland tack vare det samarbetsavtal som Finlandsinstitutet har tecknat med regionen Extremadura. Efteråt skickade de oss sin resedagbok med lite bilder:

”Det varma välkomnandet som vi fick av lärarna vid Borgå konstskola blev utgångspunkten för denna spännande upplevelse som säkerligen kommer att ge otaliga och intressanta idéer till vårt arbete. Vi har sett skolans utrymmen och fått uppleva på nära håll den kreativa vardag som råder här. Vi är mycket tacksamma för denna möjlighet och personalens vänlighet.” (Fabiola Calle)

”Vi fick bli universitetsstuderande för en dag och hade förmånen att lyssna på två utbildningsexperter från Helsingfors universitet: Jari Lavonen, chef för fakulteten för lärarutbildningen och Lasse Lipponen, professor i barn- och ungdomsvetenskap. Vi tar med oss tre centrala idéer hem: förtroende, forskning och återkoppling. Idéer som vi kan identifiera oss med och som bekräftar vårt sätt att förstå utbildning och vårt dagliga arbete i skolan. Tusen tack till vår tolk Elena.”

[gdl_gallery title=”Maestras extremenas en Finlandia” width=”215″ height=”140″ ]