Kuutti Lavonens konstutställning

Kuutti Lavonen, känd för sina spirituella och melankoliska verk, ställer ut sin utställning Santos y non Santos i Perus utrikesministeriums kulturcener i Lima den 10.11.–10.12.2017.

Den Helsingforsbaserade konstgrafikern och målaren Kuutti Lavonens verk influeras av den italienska renässansen och barrocken. Han inspireras även av de mytologiska och kristna karaktärerna ur antikens Grekland och Rom. Lavonens verk har ställts ut i både Finland och utlandet sedan 1978.

Konsthitorikern och kritikern Lars Saari från Galleria Duetto beskriver konstnärens verk enligt följande:

”De historiska bilderna berör konstnären, men de får ytterligare betydelse ur konstnärens eget liv. Precis som i all konst som berör på djupet, behandlar Lavonens verk frågan om att hitta sin identitet och om att skapa den psykologiska självbilden. Det anmärkningsvärda är konstnärens förmåga att skapa bilder som känns lika nya som den första snön.”

Utställningen Santos y non Santos arrangeras tillsammans med Centro Cultural Inca Gracilaso de la Vega, Galleria Duetto och Finlands ambassad i Peru. Finlandsinstitutet i Madrid understöder utställningen, som är en del av programmet under jubileumsåret Finland 100 år.

Kuutti Lavonen: Santos y non Santos
10.11.–10.12.2017
Centro Cultural Inca Garcilaso
Jr. Ucayali 391, Lima 1, Peru

Meny