Kuutti Lavosen taidenäyttely

Hengellisistä ja melankolisista töistään tunnetun Kuutti Lavosen Santos y non Santos-näyttely järjestetään Limassa, Perun ulkoministeriön kulttuurikeskuksessa, 10.11.–10.12.2017.

Helsinkiläinen taidegraafikko- ja maalari Kuutti Lavonen saa vaikutteita teoksiinsa Italian renessanssista sekä barokista. Häntä inspiroivat myös muinaisen Kreikan ja Rooman mytologiset ja kristilliset hahmot. Lavosen taidenäyttelyitä on järjestetty Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1978 lähtien.

Taidehistorioitsija ja -kriitikko Lars Saari Galleria Duetosta kuvailee taiteilijan töitä seuraavasti:

”Historialliset kuvat koskettavat taiteilijaa, mutta ne saavat lisämerkityksiä tekijän omasta elämänpiiristä. Kuten kaikessa syvästi koetussa taiteessa, on Lavosenkin kuvissa kyse identiteetin etsinnästä ja psykologisen omakuvan piirtämisestä. Merkillepantavaa on taiteilijan kyky tuottaa kuvallisuuksia, jotka tuntuvat tuoreilta kuin ensilumi.”

Santos y non Santos -näyttelyn järjestävätLavosen kanssa yhteistyössä Centro Cultural Inca Gracilaso de la Vega, Galleria Duetto ja Suomen Perun-suurlähetystö. Suomen Madridin-instituutti tukee näyttelyä. Näyttely on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Kuutti Lavonen: Santos y non Santos
10.11.–10.12.2017
Centro Cultural Inca Garcilaso
Jr. Ucayali 391, Lima 1, Peru

Valikko