Kevät koulutusaiheisia tapahtumia täynnä

© KiVa Koulu
© KiVa Koulu

Suomen Madridin-instituutti järjestää huhti-toukokuun aikana lukuisia suomalaista koulutusta esitteleviä tapahtumia. Esittelyssä on muun muassa Turun yliopiston kehittämä koulukiusaamisen vastainen hanke KiVa Koulu.

Torstai 16.4.2015: Kokemuksia koulutuksesta lapsuuden kynnyksellä
Tilaisuus pidetään Centre Cultural Balquerda de Madridin kulttuurikeskuksessa, ja tapahtuma aloitetaan paneelikeskustelulla ”Konferenssisarja lasten kielestä” (Ciclo del Lenguaje Infantil).  Instituutin koulutusasioiden koordinaattori Anna Lipasti puhuu tapahtumassa suomalaisesta päivähoidosta ja esiopetuksesta. Paneelissa keskustelee lisäksi alan ammattilaisia, jotka jakavat kokemuksiaan lapsuuden kynnyksellä tapahtuvasta koulutuksesta. Erityishuomiota kiinnitetään vieraan kielen omaksumiseen kyseisessä ikävaiheessa.

Suomi erottuu edukseen vaihtoehtoja sisältävällä päivähoidollaan, kun vanhemmat voivat valita erilaisten hoitomuotojen välillä, mikä puolestaan helpottaa työ- ja perhe-elämän yhdistämistä. Suomalainen varhaiskasvatus on myös tunnettu lasten välisestä tasa-arvostaan sekä leikkeihin ja erilaisiin aktiviteetteihin perustuvista menetelmistään.

© Supperi / Keksi /Team Finland
© Supperi / Keksi /Team Finland

16.4.2015 klo 18.00
Kulttuurikeskus Centre Cultural Blanquerna
Calle de Alcalá, 44
28014 Madrid
Ilmainen sisäänpääsy, paikkamäärä rajallinen

Keskiviikko 6.5.2015: Innovatiiviset koulutusmallit
Suomen Madridin-instituutin johtaja Auli Leskinen osallistuu Malagassa järjestettävään paneelikeskusteluun, jossa käsitellään innovatiivisia koulutusmalleja. Keskusteluun osallistuvat lisäksi Malagan ranskalaisen koulun johtaja Karim Zatar, Malagan yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan professori Ángel Pérez ja El Palon yläkoulun sekä lukion koulutuspäällikkö Rubén Aguilar.

6.5.2015 klo 18.30
Ateneo de Málaga
Calle Compañía 2, Rakennus San Telmo
29008 Málaga

Tiistai 12.5.2015: Julkisen koulutuksen puolesta
Móstolesin kaupunginhallituksen kulttuurilautakunta järjestää koulutusaiheisen konferenssin julkisen ja laadukkaan koulutuksen puolesta. Tapahtumaan osallistuu suomalaisen koulutusjärjestelmän erityispiirteitä tutkinut Tiina Mäkelä.

12.5.2015 klo 19.00
Centro Cultural Norte Universidad
Av. Alcalde Móstoles, 34
Metro: Universidad Rey Juan Carlos
Acceso gratuito hasta completar aforo.
Ilmainen sisäänpääsy, rajallinen paikkamäärä

Keskiviikko 13.5.2015: Koulukiusaamisen vastainen hanke KiVa Koulu
Suomen Madridin-instituutti sekä Suomen suurlähetystö järjestävät yhdessä tilaisuuden, jossa esitellään koulukiusaamista vastustava hanke Kiva Koulu. Hankkeen yksi perustaja, Turun yliopiston professori Christina Salmivalli, tulee kertomaan Kiva Koulu -ohjelmaan liittyvistä ohjenuorista ja kriteereistä.
KiVa Koulu -hankkeen tavoitteena on poistaa kaikenlainen kiusaaminen kouluista ja luoda niistä lapsille mukavia, hauskoja ja suvaitsevia paikkoja. Hanke toteutetaan Turun yliopiston psykologian laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen yhteistyönä, ja sitä rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

KiVa Koulu -ohjelman käyttäjiksi on rekisteröitynyt jo 90 % Suomen perusopetuksesta vastaavista kouluista. Ohjelmaan osallistumiseen sisältyy tietyt kiusaamista ehkäisevät normit ja toimenpiteet, joilla pyritään toteuttamaan kouluille erikseen kehitetyt laatusuositukset. Tarkoituksena on opettaa oppilaita itse tunnistamaan tilanteet, joissa kiusaamista esiintyy sekä asettumaan rohkeasti kiusatun puolelle. Koulukiusaamista ei tule suvaita eikä piilotella.

Tilaisuus on suunnattu ministeriöissä, paikallishallinnossa ja yliopistoissa työskenteleville koulutusalan ammattilaisille. Tapahtumaan osallistuminen vaatii erillisen kutsun, ja paikkamäärä on rajallinen.