Dos turistas comen paella

Harjoittelijan päiväkirjasta – Ester Hyppönen (osa 3)

Harjoitteluaikani instituutissa alkaa olla lopuillaan. Lähes kuusi kuukautta tuntuu näin jälkikäteen kuluneen hirveän nopeasti, vaikka toki väliin on mahtunut myös joitain lähes etanavauhdilla matelevia päiviä (puhun, teistä, koronapäivät). Vaikka tämä puolivuotinen ei todellakaan mennyt niin kuin etukäteen suunnittelin, päällimmäisenä tunteena kuluneesta Espanjan ajasta on kuitenkin kiitollisuus ja tyytyväisyys. Haasteista huolimatta olen oppinut valtavasti ja kerryttänyt uusia taitoja niin työtä kuin muutakin elämää varten. Päiväkirjaani on kertynyt merkintöjä hienoista kokemuksista ja uusista ystävistä.

Työharjoittelu
Pohtiessani viimeistä kuutta kuukautta työn näkökulmasta, mieleeni nousee kaksi asiaa: haikeus ja innostus. Tunnen lievää haikeutta siitä, että ehdin olla varsinaisessa lähityössä instituutin tiloissa Mercado de San Antónilla vain kuusi viikkoa – loput yhdeksäntoista etätöissä asunnolta käsin. Olisi ollut ihanaa saada viettää enemmän aikaa toimistolla yhdessä mahtavien kollegoideni kanssa, yhdessä töitä tehden ja välillä kahvipaussilla keittiön baarijakkaroilla istuskellen ja rupatellen. Olemme nyt rajoitusten hellitettyä käyneet pienemmällä porukalla pari kertaa toimistolla hoitamassa asioita, ja näiden käyntien aikana tämä haikeuden tunne on vain vahvistunut. Höh, kun pitikin käydä näin! Mutta toisaalta, kuten jo aiemmassa kirjoituksessani mainitsin, tämä erikoinen tilanne on myös luonut pohjaa ja antanut tilaa uudenlaisille mahdollisuuksille ja luovuudelle, esimerkiksi aikaisemminkin mainittujen podcastien tekemiselle.

Koen saaneeni harjoittelusta hyviä eväitä tulevalle työuralleni: uudenlaista työkokemusta, osaamisen laajenemista ja vahvistumista, kontakteja taidemaailmaan, sekä entistä vankemman espanjan kielen taidon. Luottamus omaan osaamiseen on lisääntynyt ja käsitys omasta osaamisesta ja taidoista on entisestään terävöitynyt – ja olen myös oppinut jälleen jotain uutta itsestäni!

Vapaa-aika
Harjoittelun alkaessa suunnittelin reissaavani viikonloppuisin ympäri Espanjaa. Yksi viikonloppumatka El Escorialiin ja Burgosiin maaliskuun alussa – ja siihenpä se sitten jäi. Tästä huolimatta koen ehtineeni nähdä ja kokea monenlaista tämän puolen vuoden aikana. Madridin nähtävyydet, ravintolat ja kirjakaupat (täällä on hurjan paljon hyviä divareita) ovat tulleet tutuiksi ennen poikkeustilaa ja sen jälkeenkin. Viimeksi mainittuun on pakko syventyä tässä enemmänkin, nimittäin kirjoihin. Rakastan lukemista ja onkin onni, että ostin paluumatkalle kaksi ruumaan menevään laukkua, sillä kotiin viemisinä on kilotolkulla espanjankielistä kirjallisuutta. Muutaman euron kappalehintaan kotiutuvat hyväkuntoiset divarikirjat ovat heikkouteni, mutta hei – pitäähän sitä pitää kielitaitoa yllä lukemalla, eikö? Suosittelen siis Madridin kirjakauppoja lämpimästi kaikille kanssalukutoukille. Lukemisen ja kulinarismin lisäksi olen ehtinyt nyt myös treenata paljon, mikä onkin ollut oleellinen tekijä henkisessä (ja toki fyysisessä) hyvinvoinnissa näinä poikkeusaikoina. On onni, että rajoitusten lievennyttyä jälleen auenneella kuntosalillani on ilmastointi, sillä näissä kesähelteissä (39 astetta) ei paljoa jaksaisi muuten painoja nostella.

Kaiken kaikkiaan olen siis tyytyväinen niin työhöni kuin vapaa-aikaani tämän harjoittelujakson aikana. Vaikka puoli vuotta menikin hiukan eri tavalla kuin helmikuussa aloittaessani ajattelin, olen saanut tältä kuudelta kuukaudelta paljon Työkokemuksen ja vapaa-ajan elämysten lisäksi on vielä pakko mainita se tärkein: ihmiset. Olen saanut tutustua täällä mahtaviin tyyppeihin, joiden kanssa toivon yhteydenpidon jatkuvan myös Suomeen paluun jälkeen. Ilman kaikkia näitä ympärilläni olevan uusia ystäviä olisi koko aika ollut paljon harmaampaa. Kiitos teille!

Seuraavaksi kotimaata ja uusia haasteita (gradu here I come) kohti Ihanaa kesän jatkoa kaikille teille siellä ruutujen toisella puolen!

Viimeisen kerran, lämpimin (etä)halauksin,
Ester

TOP 5 mieleenpainuvat jutut harjoittelun ajalta:

  1. Ihmiset, joihin olen saanut tutustua
  2. Uudenlainen työkokemus
  3. Madridin kauneus
  4. Raikkaiden aamujen aamukävelyt Parque del Oestessa (Ne tuoksut! Ne maisemat!)
  5. Heinäkuun hillitön helle

Lue ensimmäinen osa.
Lue toinen osa.

Valikko