En unik möjlighet att lära känna 14 språk!

Den europeiska språkdagen firas i år i Lissabon den 28 September med ett mångsidigt kulturprogram där 14 europeiska språk är representerade. Firandet kommer att hållas i Jardim do Campo Grande från kl 14 till kl 19 med många olika gratisevenemang. Programmet organiseras av EUNIC Portugal med stöd av Europeiska komissionens representation i Portugal.

I det omfattande kulturprogrammet, som Finlandsinstitut tar med sig Mölkky-spelet, kan deltagarna testa sina språkliga förmågor, delta i spel och dans (både för vuxna och barn) samt gå på konserter och utställningar. Yngre besökare kan även lära känna europeiska språk genom ett kreativt program, från berättelser till poesiläsning. Dessutom kommer en av de senaste årens stora framgångar, speakdating, att återvända i år! Speakdating är ett roligt evenemang där deltagarna kan lära sig språk i små fem minuters konversationer.

Firandet av DEL är en unik möjlighet för att lära sig om den språkliga mångfalden som representeras vid EUNIC Portugal, i ett evenemang som ger deltagarna möjlighet att vara i kontakt med 14 europeiska språk: tyska, tjeckiska, kroatiska, spanska, finska, franska, georgiska, grekista, italienska, engelska, irländska, polska, portugisiska och rumänska.