Elina Brotherus bilder fyllda av energi

Institutet deltar i årets PhotoEspaña-festival med bilder av Elina Brotherus. Brotherus speciella, delvis även absurda, bildserie Playground är full av surrealistisk energi. Bilderna kan ses på kulturcentret Fernán Gómez från 5 juni till 21 juli. Bilderna representerar artistens befrielse från självbiografiska bekymmer, att ämne som under artistens 20- åriga karriär har lyfts fram gång på gång.

Elina Brotherus utställning för till Déjà vú?-utställningshelheten vars kurator är Susan Bright. Temat för utställningshelheten är hur det är att granska något som är vanligt och som vi känner till från tidigare men utan att vi vet varför.

Elina Brotherus arbete varierar mellan sträng konsthistorisk forskning och självbiografiska foto- och videoprojekt. Inspirerad av Fluxus-riktningen som var populär på sjuttonhundratalet följer Playground-serien regler och partiturer, samt tolkar dem. Denna utsällning, som anländer till Spanien i samarbete med Finlands institut i Madrid och PhotoEspaña, innehåller verk som verkställts mellan åren 2016 och 2018.

Elina Brotherus
Playground
05.06.2019 – 21.07.2019
tisdag- söndag, kl. 10-21
Fernán Gómez, Centro Cultural de la Villa
Plaza de Colón, 4
28001 Madrid
Gratis inträde
OPENING: 04.06.2019 kl. 19