Elina Brotheruksen kuvat täynnä energiaa

Instituutti osallistuu tämän vuoden PhotoEspaña-tapahtumaan kuvataiteilija Elina Brotheruksen käden kautta. Brotheruksen erikoinen, paikoin absurdi, kuvasarja Playground on täynnä surrealistista energiaa. Kuvat ovat nähtävillä Fernán Gómez -kulttuurikeskuksessa 5. kesäkuuta lähtien, 21. heinäkuuta asti. Teokset edustavat taiteilijan vapautumista omaelämäkerrallisista huolista; aihe joka on taiteilijan 20-vuotisen uran aikana noussut esiin kerta toisensa jälkeen.

Elina Brotheruksen näyttely kuuluu Susan Brightin kuratoimaan Déjà vú? -näyttelykokonaisuuteen, jonka teemana on se, miltä tuntuu tarkastella jotakin, joka on meille tuttua, mutta emme tiedä miksi.

Elina Brotheruksen työ vaihtelee tiukan taidehistoriallisen tutkimuksen ja omaelämäkerrallisten valokuva- ja videoprojektien välillä. Seitsemänkymmentäluvulla vallinneen fluxus-taidesuuntauksen inspiroimana Brotheruksen Playground-sarja seuraa ohjeita tai partituureja, sekä tulkitsee niitä. Tämä taidonnäyte, joka saapuu Espanjaan Suomen Madridin -instituutin ja PhotoEspañan välisen yhteistyön tuloksena, sisältää 2016-2018 aikana toteutettuja töitä.

Elina Brotherus
Playground
05.06.2019 – 21.07.2019
tiistai – sunnuntai, klo 10 – 21
Fernán Gómez. Centro Cultural de la Villa
Plaza de Colón, 4
28001 Madrid
Ilmainen sisäänpääsy
AVAJAISET: 04.06.2019 klo 19

Valikko