Diplomati och design: Finland och Spanien

Finlands institut i Madrid bjuder in professionella inom design, artiktektur och inredning till sina utrymmen i Madrid för att delta i evenemanget Design Diplomacy, en innovativt sätt att diskutera om design och kreativitet samt olika kulturer. Denna gång är det Sebastian Jansson och Susana Sancho som får svara på frågorna i spelet för att ta reda på vad vi har gemensamt och vad som skiljer oss åt.

Design Diplomacy konceptet uppstod år 2016 som idé av direktören för Helsinki Design Week, Kari Korkman, för att kunna föra finländska professionella samman med lokala professionella och skapa ett samarbete. Sedan dess har man haft kreativa diskussioner i så pass olika städer som Reykjavik och Tokio.

Vid sidan om Design Diplomacy så kan man i Finlands institut i Madrid se fram till 31 mars ett showroom med möbler som uppstått som ett resultat av ett Design Diplomacy evenemang, som ordnades i Finland mellan finländaren Mikko Laakkonen och spanjoren Andreu Carulla. Dessa möbler var ämnade till spanska ambassadörens residens i Finland med vilka man firade hundra år av diplomatrelationer mellan de två länderna.

Design Diplomacy: Sebastian Jansson (Finland) och Susana Sancho (Spanien)
20.2.2019 kl. 12-14 (med inbjudan)
Finlands institut i Madrid
Mercado de San Antón
c/ Augusto Figueroa, 24, 2ª våningen