Diplomatia ja muotoilu: Suomi ja Espanja

Suomen Madridin-instituutti kutsuu muotoilun, arkkitehtuurin ja sisustussuunnittelun ammattilaista instituutin tiloissa järjestettävään Design Diplomacy -tapahtumaan. Design Diplomacy on innovatiivinen tapa keskustella muotoilusta, luovuudesta ja kulttuurieroista. Tänä vuonna Sebastian Jansson ja Susana Sancho vastaavat pelin kysymyksiin ja saamme selville, mitkä asiat muotoilussa suomalaisia ja espanjalaisia erottavat ja yhdistävät.

Design Diplomacy -konsepti on Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkmanin idea vuodelta 2016. Sen tarkoituksena on edistää yhteistyötä suomalaisten ja paikallisten suunnittelijoiden välillä, kun he pääsevät tutustumaan toisiinsa tapahtumassa. Design Diplomacy on järjestetty useissa eri kaupungeissa, kuten Reykjavikissa ja Tokiossa.

Instituutissa on nähtävillä showroom 31. maaliskuuta asti, joka koostuu yhden Design Diplomacy-tapahtuman tuloksena syntyneistä huonekaluista. Huonekalut ovat suomalaisen Mikko Laakkosen ja espanjalaisen Andreu Carullan käsialaa, ja ne suunniteltiin alun perin Espanjan Suomen-suurlähettilään asuntoon. Kalusto juhlistaa samalla Suomen ja Espanjan diplomaattisuhteiden satavuotista historiaa.

Design Diplomacy: Sebastian Jansson (Suomi) ja Susana Sancho (Espanja)
20.2.2019 klo. 12–14 (kutsuvierastilaisuus)
Suomen Madridin-instituutti
Mercado de San Antón
c/ Augusto Figueroa, 24, 2. kerros
28004 Madrid